fbpx

Denna veckan har vi haft nöjet att få intervjua Daniel Wendelsson, Advokat och delägare med ansvar för offentlig upphandling på Advokatfirman Vinge. Vinge är en av Mötesplats Offentliga Affärers huvudpartners 2022 och Daniel är ansvarig för deras medverkan.

Hur går ert arbete inför konferensen? Vad ska ni presentera?
”Det går bra och vi ser mycket fram mot den 7-8 september! Vinges medarbetare kommer att delta i flera olika pass. Vår nya Vinge-kollega som snart ansluter från Högsta förvaltningsdomstolen, Helena Rosén Andersson, berättar om senaste rättspraxisen och är med bland upphandlingsspanarna. Per-Ola Bergqvist pratar om hyresundantaget i LOU. Jag själv och Kristoffer Sällfors leder ett panelsamtal om Överprövning 4.0 – nya regler och rättspraxis som i grunden ändrar spelreglerna för överprövningar av offentliga upphandlingar.”

Vad tycker du är det viktigaste som sker inom upphandlingsområdet idag?
”Det händer som vanligt mycket! När det gäller juridiken som är mitt område så tycker jag nog Överprövning 4.0 med en ny skyldighet att påtala brister i upphandlingar redan under anbudstiden och begränsningen på tre veckor för att föra in omständigheter till domstolen i en överprövning, är bland de viktigaste förändringarna på länge. Ändringarna får en stor praktisk betydelse för alla som arbetar med offentliga upphandlingar.”

Vad ser du mest fram emot under dessa dagar?
”Att få träffa och lyssna på alla branschkollegor inom offentlig upphandling! Mötesplats Offentliga Affärer är den kanske största och viktigaste plattformen att mötas på för alla oss som arbetar med offentlig upphandling.”

Daniel och Vinge är delaktiga i programpunkterna Överprövning 4.0 och Panelsamtal: Överprövning 4.0 – Ett samtal om det viktigaste som påverkar dig.

Ta chansen att träffa Daniel! Välkommen till årets uppsättning av Mötesplats Offentliga Affärer!