fbpx

Magnus Johansson, konkurrens- och upphandlingsexpert på Företagarna, hade vi det stora nöjet att intervjua denna veckan! Magnus är ansvarig för Företagarnas medverkan på Mötesplats Offentliga Affärer på Nacka strand 7-8 September 2022.

Hur förbereder Företagarna för sin medverkan?

”Jag ser mycket fram emot årets upplaga av MOA där Företagarna kommer att delta på olika hörn! Förutom monter och panelmedverkan kommer Företagarna att fokusera extra i år på den nya ”Anbudscenen”, där leverantörerna står i fokus. Jag kommer bland annat att lyfta affärsmöjligheter och vad man som leverantör måste tänka på när man gör affärer med det offentliga! ”Anbudscenen” kommer att vara ett parallellt spår i programmet och jag hoppas på spännande diskussioner och debatter!

Nytt för i år är även ”Upphandlingsspanarna” där jag kommer att vara en av spanarna som ska ta reda på vad som det bubblar mest om i korridorerna. Vilka är de hetaste frågorna i Upphandlingssverige? Hit me up på mässan!”

Vad tycker du är det viktigaste som sker inom upphandlingsområdet idag?

”Vi har gått ur en kris in i en annan och det påverkar i allra högsta grad de offentliga affärerna. Jag ser fram emot diskussioner som belyser dessa effekter, och vad upphandlande organisationer respektive leverantörer kan göra tillsammans för att stärka den offentliga affären. Många branscher har drabbats hårt och det gäller att skapa goda förutsättningar så att samhällets viktiga funktioner fortsätter att fungera som de ska.

Vi ser även fram emot att följa utvecklingen av alla förändringar i upphandlingslagstiftningen, både de som redan genomförts och kommande. Blev det mer flexibelt? Fick vi snabbare överprövningsprocesser?”

Vad ser du mest fram emot under dessa dagar?

”Först och främst ser jag fram emot att få träffa alla igen, och då menar jag i fysisk form! Jag ser även fram emot givande presentationer och diskussioner om offentlig upphandling, MOA är som julafton för upphandlingsnördar!”

Magnus och Företagarna är delaktiga i följande programpunkter: Panelsamtal: Överprövning 4.0 – Ett samtal om det viktigaste som påverkar dig, Upphandlingsspanarna och Paneldebatt: Fler anbud i Göteborg än Malmö – Varför?

Ta chansen att träffa Magnus! Välkommen till årets uppsättning av Mötesplats Offentliga Affärer!